29 Kasım 2015 Pazar

DC Comics'in Türk Kahramanı

Standard
YENİÇERİ
yeniceri-dc-comics
Dünya çizgi roman sektörünün ilk Türk süper kahramanı Yeniçeri, Batman’in yakın arkadaşı olarak ülkemizi de dünya çizgi roman piyasasına soktu. Ay yıldızlı kostümü, Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcı ve Merlin’in büyü kitabıyla kötülüğün üstüne gidiyor.
Amerika’nın en çok satan çizgi roman yayımcısı DC Comics’in, 2000 yılında yarattığı ilk Türk süper kahraman Yeniçeri, 2005 yılında Arkabahçe Yayıncılık tarafından da dilimize kazandırıldı. Türk bayrağı kostümlü, kadın kahraman Yeniçeri; Batman ile birlikte, Türkiye’de irticaya karşı savaşıyor.
Amerika’nın en çok satan çizgi roman yayımcısı DC Comics, 2000 yılında yarattığı ilk Türk süper kahraman Yeniçeri, orijinal adıyla Janissary’nin maceraları ülkemizi de süper kahramanlar dünyasına kattı. Son derece ilginç bir hikayeye sahip olan çizgi romanda Yeniçeri, Batman ile Türkiye’de irticaya karşı savaşıyor. Karakter, Türk Bayrağı’ndan kostümü ve peçesiyle dikkat çekiyor.
yeniceri-cizgi
Yeniçeri; nam-ı diğer Selma Tolon, 1999’da meydana gelen depremde Kızılay görevlisi olarak İzmit’e, depremzedelere yardıma gidiyor. Kazara bir mağaraya düşünce Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcını ve büyücü Merlin’in büyü kitabını buluyor ve süper kahraman oluyor.
Yeniçeri’nin süper güçleri, büyü yapabilmesi, uçması ve çok kuvvetli olması.
yeniceri-cizgi-roman
DC Comics, Yeniçeri’yle gençlere Türkiye’yi tanıtırken ilginç bir senaryo belirledi. Piyasaya çıkan seride Yeniçeri, Batman ile birlikte, Türkiye’de din temelli bir devlet kurmaya çalışan General Anka Kâzım‘a karşı savaşıyor.
Ünlü çizgi roman senaristi ve çizeri Scott Williams‘ın çizdiği, Brian K. Vaughan‘ın yazdığı serinin çarpıcı öyküsü kısaca şöyle; “Malatya’da, adı Anka Kâzım olan bir general askeri darbe gerçekleştirip Türkiye’de irtica temelli bir devlet kurmak için ayin yapar ve yardıma bir iblis çağırır. Anka Kâzım, Türkiye’nin irtica lideri olmak isterken şeytan ona bütün dünyayı önerir. General Kâzım, Türkiye’nin her yanına ölmüş Osmanlı askerlerinden oluşan ordusunu göndererek saldırıya başlar. Kahramanımız Yeniçeri, bu saldırılara müdahale eder ama tek başınadır ve yenilir. Olayları ay üssünden izleyen Batman, Aquaman, Green Lantern ve Wonder Woman, Yeniçeri’ye yardım için Türkiye’ye gelir ve irtica ile savaş başlar.”
yeniceri-cizgi-roman-arkabahce
Yeniçeri’nin Kimlik Kartı
Türk süper kahramanı Yeniçeri’nin özellikleri şöyle:
Gerçek adı: Selma Tolon
Mesleği: Doktor
Medeni hali: Bekar
Yaşadığı yer: Ankara
Boyu: 171 cm
Ağırlığı: 55 kilogram
Göz rengi: Siyah
Saç rengi: Siyah
Türk kahraman Yeniçeri, Sultan Süleyman’ın mistik güçleri bulunan kılıcını kullanıyor. Bu kılıç sayesinde ve Kur’an’dan sözlerin yer aldığı sonsuzluk kitabıyla, kötü büyüleri bozuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder