29 Kasım 2015 Pazar

Beyin Yakan 10 Süper Kahraman

Standard
   Çizgi roman dünyasında onlarca karakter, onlarca süper kahraman var. Yeni bir karakter yaratmak çok ciddi emek ve düşünceden geçiyor. İnsanlar kahramanlarını yaratırken kafa patlatıyor. Fakat bazılar ciddi anlamda kafa patlatıyor ki süper dandik kahramanlar ortaya çıkıyor .


hepsi10numara-bilgi-sitesi

Squirrel Girl – Marvel Comics
560
İlk olarak Iron Man’e yardakçı olma sevdasıyla gözükmüş olan bir tüylü kız. Sincap Kız adını alma sebepi ise bayağı bayağı sincap güçlerine sahip olması. Kuytuk, tüyler, pençeler falan. Ayrıca bir özelliği de var ki, Marvel Evreni’ndeki az miktarda ciddiyeti de poşetleyip çöpe atıyor; zira karşısındaki rakip ne kadar güçlü olursa Sincap Kız’ın savaştan galip çıkma olasılığı o kadar yüksek.



turkiyenin-bilgi-sitesi
Color Kid – DC Comics
561
30. yüzyıldaki bir süper kahraman takımının üyesi olan Color Kid’in becerisi objelerin ve canlıların rengini değiştirebilmek. 30. yüzyıla gelen insanoğlu renk değiştirici bir teknoloji geliştirememiş mi de böyle bir karakter saygınlık kazanıyor?



en-kolay-bilgiler
Matter-Eating Lad – DC Comics
562
Başka bir gezegenden gelen bu arkadaş, zehirli bakteriler yüzünden her şeyi yiyebilme özelliği geliştiren türden.



degisik-ve-ilginc-bilgiler
Ant Man – Marvel Comics
563
Evet, Avengers’ın kurucu üyelerinden biri kendisi. En zeki Marvel karakterlerinden biri. Ama bula bula bulduğu güç karıncaları kontrol etmek ve küçülmek.



her-konudan-bilgiler
 Jubilee – Marvel Comics
564
X-Men’in daha genç karakterlerinden olan bu mutant kadının gücü, enerji plazmaları üretmek. Yani kulağa karizmatik geldiğine bakmayın, bildiğiniz havai fişek atıyor. Ve bunlar ile can yakabiliyor ama bilin bakalım ne kadar? Anca bir havai fişek kadar. Yazarların o kadar nereye sokuşturacaklarını bilemediği bir karakter ki, zibilyon kere kostüm ve güç değiştirmiş. Şu an evde kalmış bir vampir.



ogrencilere-bilgiler
Wraith – Marvel Comics
565
Yine bir X-Men üyesi olan Hector Rendora’nın mutant gücü, kendi derisini ve başkalarınınki görünmez yapabilmek. Bitti yani, bu kadar. Gücü herhangi bir şekilde bilimselliği dayandırmak yok, atomik düzey benzeri kelimelerle açıklayıp ekstra bir işlev icat etmek yok. Bu yani. Helal, süper, devam.



enterasan-bilgiler
Doorman – Marvel Comics
566
Yani “doorman” dediğimiz normalde kapıcı anlamına gelir. Bu kahramanın tek işlevi her anlamda kapı olmak.



odevlere-yardimci-bilgiler
Gin Genie – Marvel Comics
568
Bu kahramanımızın mantık olarak ilginç bir yeteneği var. Kanındaki alkol miktarına doğru orantılı olarak güçlü sismik dalgalar üretebiliyor. Peh…



faydali-bilgiler
Rainbow Girl – DC Comics
569
Kişinin duygu durumunu değiştirebiliyor. Çocukken kırdığı eşyalar yüzünden az azar yemesini filan sağlamıştır herhalde.



ilginc-bilgiler
Dazzler – Marvel Comics
570
Gücünü disko şarkılarından alıyor. X-Men ile haşır neşir olsa da hala gençliğinde çektiği rezil klipleri piyasadan toplamaya çalışıyor.

 Kaynak: oyungezer

1 yorum: